Kommersiella brandväggar

Här på brandvägg.com presenterar vi ett antal grymt bra gratis brandväggar, men det finns även många riktigt bra kommersiella brandväggar som passar bra för dig som tar internetsäkerhet på allvar. Om du funderar på att betala för din brandvägg rekommenderar vi att du köper ett komplett internetsäkerhetsprogram som både innehåller en brandvägg och ett antivirus. Det är faktiskt inte så mycket dyrare (ibland inte dyrare alls) att köpa ett komplett säkerhetspaket istället för en separat brandvägg.

En internetsäkerhetslösning ger ett komplett skydd

Det finns massor av internetsäkerhetspaket att välja på som både innehåller en brandvägg och ett antivirus. Om du skaffar ett sånt paket får du ett heltäckande skydd och en mängd extrafunktioner, så du får verkligen valuta för pengarna om du skaffar ett internetsäkerhetspaket.

Antivirus

Det antivirus som ingår i paketet stoppar virus, trojaner, maskar och andra skadliga koder, inklusive spionprogram i realtid. Du behöver alltså inte använda något separat antispionprogram om du skaffar en internetsäkerhetspaket. Du kan även skanna din dator med antiviruset och det håller koll på dina nerladdningar, din e-post, blockerar farliga länkar, varnar för farliga hemsidor med mera.

Brandvägg

I paketet ingår som sagt även en grym brandvägg som har koll på all ingående och utgående trafik vilket bland annat förhindrar att spionprogram (som mot förmodan råkat slinka förbi antivirusskyddet) skickar iväg din känsliga information.

Extra säkerhetsfunktioner

Utöver antivirusskyddet och brandväggen brukar även ett identitetsskydd, en föräldrakontroll och extrafunktioner för säker e-handel och säkra banktransaktioner på nätet ingå.

Prestandaförbättrande funktioner

Utöver hela internetsäkerhetsdelen ingår även ett antal funktioner som förbättrar din dators prestanda. Internetsäkerhetspaketet kan rensa bort onödiga filer, ta bort överblivna registernycklar och defragmentera din hårddisk bättre än Windows defragmenterare gör.