Gratis online scanner

Om du vill ta reda på om du har drabbats av virus, spionprogram, maskar eller annan skadligt kod kan du alltid scanna din dator med en online scanner. En bra online scanner är mycket effektiv och upptäcker snabbt om ditt nuvarande antivirus håller måttet eller inte, för om du har drabbats av virus har ditt antivirus uppenbarligen inte gjort det. I sådana fall bör du ladda ner och installera ett nytt antivirus. Det finns flera riktigt bra gratis antivirus att välja på om du inte vill lägga ut några pengar.

Håller din brandvägg måttet?

Om du har drabbats av en mask kan det vara ett tecken på att din nuvarande brandvägg inte heller duger någonting till eftersom en riktigt bra brandvägg brukar stoppa otillåten trafik som sprider maskar. Då bör du även byta ut din gamla brandvägg mot en bättre brandvägg.

Nu ska vi på brandvägg.com titta på två riktigt bra online scanners som kan avslöja virus, samt om din brandvägg och ditt antivirus håller måttet.

Två bra online scanners

Panda Cloud Cleaner

Panda Cloud Cleaner är en online scanner som är lika bra på att hitta virus, spionprogram och andra skadliga koder som Pandas extremt effektiva antivirus.  När du vill scanna din dator klickar du bara på ”Skanna din dator” så laddas ett litet program ner i din dator som du sedan scannar din dator med. Om det upptäcker virus eller något annat elände kan du med fördel ladda ner Pandas gratis antivirusprogram som du kan ta bort den skadliga koden med och som sedan skyddar din dator.

F-Secure Online Scanner

Den stora fördelen med att använda F-Secures online scanner är att den både hittar och tar bort virus och spionprogram. Det är mycket ovanligt att en online scanner även tar bort virus, vilket är riktigt bra, men tänk på att du ändå bör skaffa ett bättre antivirus och kanske en ny brandvägg efter att viruset avlägsnats. När du vill scanna din dator med F-Secure Online Scanner laddas en liten programvara ner som inte lämnar några spår efter sig efter att du har scannat datorn.