Antispionprogram

En riktigt bra brandvägg och ett bra antivirus är ett måste i varje dator, men behöver man inte även ett antispionprogram? Svaret på den frågan är: nja. Om ditt antivirus inte är så bra på att stoppa spionprogram och din brandvägg inte riktigt håller måttet när det gäller att blockera trafik bör du såklart skaffa ett riktigt bra antispionprogram. Men ärligt talat, det är egentligen bra mycket bättre att ha en riktigt grym brandvägg och ett antivirus som även effektivt på att blockera spionprogram. Om du väljer en brandvägg och ett antivirus som vi har skrivit om här på brandvägg.com behöver du inget separat antispionprogram, då slipper du ytterligare ett säkerhetsprogram och får alltså ett program mindre att hålla reda på.

En bra brandvägg + grymt antivirus = effektivt skydd mot spionprogram

Ett spionprogram är bland det värsta din dator kan drabbas av. Ett spionprogram kan komma över dina kontokortsnummer, bankkontonummer, din inloggningsinformation till Facebook och dina e-postkonton och mycket annat. Det här kan förstöra både ditt liv på nätet och ditt privatliv om någon tömmer dina bankkonton. Om du har ett riktigt bra antivirus så stoppar det även spionprogram effektivt och en grym brandvägg kan också blockera spionprogram som försöker ta sig in igenom säkerhetshål i din programvara.

Om ett spionprogram mot förmodan ändå tar sig förbi ditt antivirus och du har en riktigt effektiv brandvägg blockerar brandväggen den trafik som spionprogrammet vill skicka iväg, det vill säga din privata information. Det här gör att spionprogrammet inte lyckas att vålla den skada som programmet är designat för. Således ger en bra brandvägg och ett effektivt antivirus dig ett dubbelt skydd mot spionprogram.