Anti Adware

Det finns ett riktigt otyg som drabbar oss datoranvändare allt oftare och det är Adware. Adware brukar översättas som annonsprogram och är ett litet program som brukar installeras i smyg när man laddar ner ett annat program. När programmet väl är installerat får du oönskad reklam i din webbläsare och leds till webbsidor som du inte vill besöka. Du kan även drabbas av oönskade verktygsfält och sökmotorer som du inte kan ta bort eller ändra på i din webbläsare.

Ta bort Adware

Problemet med Adware är att många antivirusprogram inte reagerar på eländet eftersom programmen per definition inte är något virus utan befinner sig i gråzonen för vad som är okej. Det är därför som antivirusprogrammen inte alltid stoppar eller kan ta bort Adware. Men det finns faktiskt ett litet gratis program som är riktigt bra på att ta bort Adware: AdwCleaner. AdwCleaner är ett litet effektivt program som inte ens behöver installeras i datorn och kan därför även läggas på en USB-sticka som du kör programmet ifrån.

Det är mycket enkelt att använda AdwCleaner. Du startar programmet och klickar på ”Search” så scannar AdwCleaner snabbt din dator, det tar inte många sekunder. Efter det klickar du på ”Delete” så börjar programmet ta bort all Adware. Du måste emellertid starta om datorn innan allt skräp är borta.

Vid två tillfällen har vi på brandvägg.com använt AdwCleaner och det har utan problem tagit bort alla annonser, oseriösa sökmotorer och irriterande tillägg i ett nafs. Mycket imponerade måste vi säga. Därför kan vi varmt rekommendera AdwCleaner till alla som har drabbats av Adware.